Beskjæring av hibiscus
Å beskjære en hibiscus er ikke vanskelig, bare sørg for at du har en ren saks/secateur når du skal begynne å
klippe.
Selve planten vokser ganske sterk, og planten må beskjæres ganske hardt, om du ikke ønsker planten skal bli for
stor. Det hjelper også formasjon av selve knoppen, da denne vil bære på nye skudd. Merk at det ikke gjelder «H.
Schizopetalus», hvor det som regel blomstrer på fjorårets skudd, og som nevnt innledningsvis, må beskjæres rett
etter perioden, sen høst / tidlig vår. Hvis du kutter den om høsten, kan det hende du trenger å kutte litt i den på
våren, da vil den motta litt hyppigere busker. Mitt tips er å beskjære hibiscus i januar.
Noen gode tips forøvrig;
En tredje del av planten er godt å klippe bort, ta bort altfor svake/dårlige grener. For en godt balansert plante, vil 3
til 4 veletablerte grener være nok.
De 3-4 etablerede grenere utgjør plantens skjelett, Disse grenene klippes ned till 3:e - 4:e bladet, resten av
grenene klippes helt ned.
Men det er selvsagt helt opp til deg, hvordan du ønsker å forme din hibiscus.
Ett godt forslag er å forme din hibiscus, slik at den vokser på en stilk. La det vokse til ønsket høyde, avskåret
toppen, la selve grenen vokse ut på toppen, til en tett, fin krone. Hold stilken ren fra sideskudd.
Merk; Det er svært viktig å luke ut svake/dårlige grener.
2018 Norsk Hibiscus Selskap